BIOGRAFI


Hur allt startade i en gammal PV
Allt började i en gammal Volvo PV 444 som på den tiden tankades för 3 kronor. Vi ratten satt morbror Bengt och bredvid min höggravida mamma. Vi hann precis fram till BB i Kristianstad där jag föddes 7 september 1966. Min pappa var inte på plats utan fick bud via telegram då han låg i fält på P6 i Kristianstad.

De första åren blev i lugn och stabil lantlig miljö i Finja med familjen. Jag och min syster hade det bra med massor av skratt, värme och omtanke. På den tiden var det min pappa som fick allt att fungera på en lön som han tjänade in som chaufför på ett grossistföretag i Hässleholm.

Livet löpte sin gilla gång under många år med fotboll, kompisar och till sist kom även tjejer in i bilden. En dag på Jägersbo utanför Höör kom det fram en vacker flicka och ställde sig framför mig och frågade om jag sett hennes kompisar. Jag sa – bry dig inte om dem, kom så dansar vi. Jag dansar fortfarande med min fru Annette som jag dessutom numera har två fantastiska barn med. Med min nya familj landade jag först i Hässleholm och senare i Tormestorp där vi bor än idag.

Efter att ha utbildat mig till möbelsnickare blev det jobb på ett lager och så småningom som säljare inom samma företag. Livet som säljare inspirerade mig att starta eget och 1994 startade jag och två kollegor upp ett grossist bolag i Hässleholm, GGM Plast. Ett företag som följt mig fram till i år och som jag nu lämnat för att satsa fullt ut på musiken.

Från en kul present till leverbröd

Musiken, hur kom då den in i livet? Jo, på min 25 års dag fick jag en gitarr av mamma. Envis som jag är lärde jag mig några låtar från en införskaffad gitarrhandbok. Första spelningen blev en midsommarafton på Ivö camping utanför Kristianstad. Publiken var då ca 12 personer.

Jag fick blodad tand och tog kontakt med basisten Stefan Dursjö. Nästa månad åkte vi två till Ivö camping på nytt för att spela. Jag tyckte att det lät kanon men Stefan var nog lite mer lågmäld med att ta de orden i sin mun.

Hur det än lät så fick vi månaden efter komma tillbaka och underhålla campinggästerna som vid det här laget blivit avsevärt många fler. Om det berodde på oss eller någonting annat låter jag vara osagt, men i alla fall hade vi med oss en ny medlem i trummisen Torgny Johansson. Det var alltså på Ivö camping det började 1993 med gitarr, bas och trummor.

Nästkommande år blev det spelningar lite överallt inom Skånes gränser. Vi spelade på pubar, begravningar, bröllop, privata fester, företag, invigningar, matbutiker, radion, festivaler och TV . Vi hade riktigt roligt. Kommande år gick allt från klarhet till klarhet och antalet bandmedlemmar ökade. Min dröm var att en dag ha ett komplett band likt The King själv, men ännu var vi inte framme.

Det stora genombrottet kom på Siriusgården i Kristianstad, en innergård mitt i centrum. När vi väl kom igång var publiken helvild och med på noterna från första låten. I denna fantastiska publik satt krögaren och ägaren till Cardells salonger i samma stad. Han tog kontakt med oss efter konserten. Samma höst, hösten 1997, sattes krogshowen ” Blue Christmas” upp på salonger. Det blev succé! Inte nog med detta, en av kvällarna satt en promotor för Södra Kasern i Kristianstad i publiken. Han ville ha oss till nästa höst. Vi nappade direkt.

Även här blev det stor succé, 1999 till 2003 körde vi för fulla hus och sålde och showade för ca 100 000 personer (jag får nypa mig i armen när jag tänker på det).

En historisk krogshow att räkna med

2004 hann vi även med ett gästspel i Hässleholm och då kontaktade och bjöd jag in nöjesproducenten på Slagthuset i Malmö, Claes Schmidt till en av våra föreställningar. Han gillade vad han såg och ville ha oss på scenen i Malmö 2005.

Vi lyckades fylla Slagthuset med 15 000 sålda biljetter. En fantastisk känsla. Med mig på scenen stod nu också The New Memphis Orchestra – det storband jag drömt om flera år tidigare. Efter sista föreställningen stod Claes Schmidt och jag och pratade om framtiden. Vad skulle hända nu? Tillsammans bestämde vi oss för att förlänga ytterligare ett år!

Hösten 2006 satt det återigen en lapp på försäljningsluckan med texten slutsålt och vi showade för 15 000 personer. Ingen hade förut satt upp en show två år i rad under Slagthusets historia! Jag mådde som en kung i själen, ett stort delmål var nått och vi vågade nu höja på ögonbrynen och blicka vidare mot de två större städerna.

Guldmaskar och Göteborgare

Min vapendragare och före detta klasskamrat från första klass i Finja och Hörja, Kapellmästare Johan Svensson bearbetade Göteborg samtidigt som vi höll på med krogshowerna i Malmö. Göteborg var vårt nästa mål. I Göteborg fick vi en mycket fin kontakt med Eriksbergshallen som tände på alla cylindrarna över att sätta upp showen – 2007.

Under tiden blev Glenn Wish & The New Memphis Orchestra nominerade till det prestigefyllda priset guldmasken 2006 för bästa show. Första priset gick till Lena + Orup på galan på Tivoli i Stockholm men att bli nominerad kändes som högsta vinsten för oss!

Kontraktet med Göteborg är påskrivet, så nu bär det av mot ny scen på västkusten och premiären blir 6 december 2007. Att få förmånen att jobba med detta fantastiska stora proffsiga storband med musiker handplockade från hela välden är en stor ära. Med dessa härliga människor blir mina drömmar sanna. Att få leverera det bästa möjliga från scenen till de som löst entré och ge alla i salongen den totalupplevelse de är värda är ett kall att fortsätta.

Samspelet mellan publik och scenen blir till ett mellanting av rockshow, väckelsemöte och fotbollslandskamp. Mitt mål för framtiden är att få dela med mig av all den glädje, energi och lycka som finns i min kropp och själ till så många människor som möjligt under musikaliska former. Ingen ska gå opåverkad från en Glenn Wish konsert!

”Det finns bara en kung och vi älskar att spela hans musik på vårt sätt”PS Livet är härligt! DSCopyright © 2019