OM GLENN WISH


Jag har följt Glenns karriär under ett antal år. Jag har sett hans popularitet växa från att ha varit ett skojigt inslag på en campingplats för 15 år sedan till en folkkär artist med egen show och egen stil.

Egen stil, förresten? Kan en Elvisimitatör påstås ha en egen stil. Absolut, om man gör det som Glenn gör det! Han har allt som behövs. En bra röst, direktkontakt med publiken, bra musiker, bra arrangemang och hans shower blir till ett mellanting av rockshow, väckelsemöte och fotbollslandskamp. Han står på scenen och publiken tänder sina tändare. Han eldar på och ”församlingen” svarar. Han får in fullträffar och publiken jublar.

När Tony Kaplan (Kvp) ville att han skulle besvara 12 frågor om Elvis Presley klarade han … en!

– Jag vet ingenting om Elvis Presley – men jag gillar hans musik, svarade Glenn och skrattade.

Ingen går opåverkad från en Glenn Wish-show.


Men vem är då denne Glenn Wish som till och med lyckas få pressens mest kritiska kritiker att skriva saker som ”Allt sitter som en smäck” (Kr), ”Stark publikkontakt” (SDS), ”Succé från start” (Nst), ”GLENNsande” (Kvp), ”ett gungande publikhav” (YA) för att inte tala om Rune Häger som skrev ”… publiken blir en del av showen och hela salongen blir en scen. Detta är Las Vegas i Malmö. Finns det biljetter kvar, så köp!”

Glenn Åhstedt kommer från Tormestorp - en förort till Hässleholm. Han drev i 14 års tid ett framgångsrikt företag som han sålde våren 2007 för att satsa fullt ut på musiken.

Varje höst sätter han upp en ny show med The New Memphis Orchestra, som innehåller musiker som hans kapellmästare, Johan Svensson handplockar bland eliten runt om i Europa och USA. Nästan 30.000 personer såg hans senaste shower på Slagthuset 2005 och 2006. Biljetterna tog slut i ett nafs.

Tänk dig själv att det finns en lokal artist från Tormestorp som drar lika mycket folk som de större artisterna som lanseras med egna shower i TV.

Och som får publiken att stå upp och i talkör kräva det ena extranumret efter det andra….

Glenn Wish är inget mindre än ett fenomen!

Claes Schmidt Nöjesproducent på Slagthuset i Malmö


Copyright © 2019